Interne verbanden

De Interne verbanden worden de verbanden genoemd die in de Vereniging liggen. Jaarclubs, disputen, commissies en de huizen vallen onder de interne verbanden van Albertus Magnus.

 

Jaarclubs

Wanneer je lid bent geworden van Albertus zal je een jaarclub vormen met een aantal van je jaargenoten. Een jaarclub bestaat gemiddeld uit 10 tot 12 personen en is niet gemengd. Dit wordt ook wel een horizontaal verband genoemd omdat alle mensen in hetzelfde jaar lid zijn geworden. Je jaarclubgenoten worden vaak vrienden voor het leven. Iedere woensdag ga je met je club eten en daarna vaak nog een biertje drinken op de Kroeg. Op dit moment telt Albertus zo’n 192 actieve jaarclubs.
 

Disputen

Een dispuut bestaat uit ongeveer 20 leden van verschillende Albertus-jaren, een zogenaamd verticaal verband. Dit betekent dat je als eerstejaars bij een dispuut ook bevriend raakt met ouderejaars. Disputen komen iedere donderdagavond bij elkaar om te borrelen en gaan daarna vaak nog even naar de Kroeg. Wanneer je bent afgestudeerd wordt je senior van je dispuut, maar zal je vaak de rest van je leven nog veel contact hebben met je dispuut. Op dit moment zijn er 11 damesdisputen, 16 herendisputen en 1 gemengd dispuut.
 

Commissies

Albertus kent vele commissies die verschillende functies vervullen en activiteiten organiseren. Zo heb je commissies die feesten organiseren, commissies die een jaar achter de bar staan, commissies die congressen of sportevenementen organiseren, commissies die ontwerpen of een musicalproductie neerzetten en zo kunnen we nog wel even door gaan. De commissies zorgen ervoor dat Albertus een bloeiende, diverse vereniging blijft en er altijd iets te doen is. Op dit moment kent Albertus 52 verschillende commissies.
 

Huizen

Albertianen wonen vaak bij elkaar in een studentenhuis, dit worden ook wel Albertushuizen genoemd. Wanneer jel id wordt van Albertus is de kans ook groot dat je in zo’n huis komt te wonen. In de Keiweek kun je logeren in verschillende Albertushuizen. Kijk hiervoor op de site www.word-lid.nl.