Verbanden

Albertus Magnus is een vereniging met ruim 2.400 leden en kent vele structuren waar je als lid bij kan horen. Hieronder staan ze allemaal kort uitgelegd. 

Jaarclubs

Wanneer je lid bent geworden van Albertus zal je een jaarclub vormen met een aantal van je jaargenoten. Een jaarclub bestaat gemiddeld uit 14 tot 16 personen en is niet gemengd. Dit wordt ook wel een horizontaal verband genoemd omdat alle mensen in hetzelfde jaar lid zijn geworden. Je jaarclubgenoten worden vaak vrienden voor het leven. Iedere woensdag ga je met je club eten en daarna vaak nog een biertje drinken op de Kroeg. Op dit moment telt Albertus meer dan 200 actieve jaarclubs.

Disputen

Een dispuut bestaat uit ongeveer 20 leden van verschillende Albertus-jaren, een zogenaamd verticaal verband. Dit betekent dat je als eerstejaars bij een dispuut ook bevriend raakt met ouderejaars. Disputen komen iedere donderdagavond bij elkaar om te borrelen en gaan daarna vaak nog even naar de Kroeg. Wanneer je bent afgestudeerd wordt je senior van je dispuut, maar zal je vaak de rest van je leven nog veel contact hebben met je dispuut. Op dit moment zijn er 12 damesdisputen, 16 herendisputen en 1 gemengd dispuut.

Commissies

Albertus kent vele commissies die verschillende functies vervullen en activiteiten organiseren. Zo heb je commissies die feesten organiseren, commissies die een jaar achter de bar staan, commissies die congressen of sportevenementen organiseren, commissies die ontwerpen of een musicalproductie neerzetten en zo kunnen we nog wel even door gaan. De commissies zorgen ervoor dat Albertus een bloeiende, diverse vereniging blijft en er altijd iets te doen is. Op dit moment kent Albertus 50 verschillende commissies (600 commissieplekken) en dit lustrumjaar nog 24 lustrumcommissies.

Huizen

Albertianen wonen vaak bij elkaar in een studentenhuis, dit worden ook wel Albertushuizen genoemd. Albertus kent meer dan 200 verenigingshuizen. Wanneer je lid wordt van Albertus is de kans ook groot dat je in zo’n huis komt te wonen. In de KEI-week kun je logeren in verschillende Albertushuizen. Kijk hiervoor op de site www.word-lid.nl.

Subclubs

Subclubs zijn zelfstandige onderafdelingen van Albertus waar Albertianen en niet-Albertianen lid van kunnen worden. De grootste subclub is de TAM, de tennisvereniging van Albertus. We hebben een aantal muzikale subclubs, het mannenkoor N.R.K.G.M. en de Albertusbands Swifty en Leuk Geprobeerd. Ook hebben wij samenwerkingen met de zeilvereniging Mayday en de Groningse Studenten Golfvereniging. Hier heeft Albertus zelfs een eigen tak, namelijk de Pitch.  Wanneer je zelf een leuk idee hebt kun je met hulp van het bestuur van Albertus een nieuwe subclub opzetten!

Contractus

De Contractus is het overlegorgaan van de studentenverenigingen in Groningen. Wekelijks bespreken we gezamenlijk alle zaken van gemeenschappelijk belang, zoals bestuursbeurzen, de KEI-week, het universitaire en hogeschool beleid en gemeentelijke of landelijk zaken van studentenbelang. Wij vertegenwoordigen de studentenverenigingen door zitting te nemen in onder andere de Universitaire Commissie Studentenbeleid, het Werkoverleg Introducties Groningen, en de Landelijke Kamer van (studenten)Verenigingen. Ook stelt de Contractus de stichting Benefiet Actie Zeven Erkende Studentenverenigingen (BAZES) samen, die jaarlijks een actie voor een goed doel organiseert. Contactadres Contractus: Brugstraat 8 9711 HX Groningen.

AHC

Het Aller Heiligen Convent (AHC) bestaat uit studentenverenigingen uit negen universiteitssteden in Nederland. Naast hun eigen verenigingsleven nodigen deze negen zusterverenigingen elkaar uit voor knallende feesten en organiseren jaarlijks ook gezamenlijke AHC activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld elk jaar een groot feest voor alle eerstejaars (het MAFF), het AHC organiseert een Kleinkunstfestival, een Blinddate diner, een Biercantus en onze grootste trots: het AHC Songfestival. Elke vereniging vaardigt dan een band af die met hun eigen nummer strijden om de eerste plaats. Zo hebben Guus Meeuwis en IsOokSchitterend (tegenwoordig IOS) het Songfestival al eens gewonnen. Als lid van één van de aangesloten verenigingen ben je altijd welkom op de sociëteiten van de zusterverenigingen. Er zijn dus ook vaak uitstapjes van disputen, jaarclubs, commissies en onderverenigingen naar een van de zusterverenigingen.

Tweets

Agenda

Advertentie

Advertentie