Verbanden

De Roomsch Katholieke Studentenvereniging Albertus Magnus is in 1896 opgericht te Groningen. De Vereniging werd opgericht op basis van het Rooms-Katholieke geloof. Albertus is uitgegroeid tot een grote algemene vereniging die voorziet in de behoefte van Groningse studenten aan geborgenheid, persoonlijke ontwikkeling en gezelligheid. De besloten vereniging Albertus Magnus maakt onderdeel uit van de maatschappij. Daarom wil zij meegroeien met haar tijd, echter wel met behoud van de Albertiaanse Mores en Tradities en de daarmee verbonden belevingswereld van de Albertiaan en Albertianesse. We hebben meer dan 2400 leden en zijn daarmee de grootste studentenvereniging in Groningen. Onze Sociëteit ‘Ons Eigen Huis’ is gevestigd aan de Brugstraat.              

Bij Albertus is er ruimte voor zelfontplooiing door middel van verschillende commissies. Ook vormt elke Albertiaan aan het begin van zijn/haar lidmaatschap een jaarclub en is er mogelijkheid om bij een dispuut te gaan. Hiermee worden vriendschappen voor het leven gecreëerd.

Albertus heeft ook haar eigen goede doelen stichting, STAR. Voor meer informatie klik hier

Wil je meer te weten komen over Albertus? Zit je er over na te denken om lid te worden of ben je benieuwd naar onze rijke geschiedenis? Kijk dan hier.

Fotografie door: StappenGroningen.nl