Geld lenen als student

Geld lenen als student

  • 26 jan
geld lenen als student

Ben je een student en heb je het al druk genoeg met je studie, waardoor je niet naast het studeren een bijbaantje kunt hebben? Als je ouders je vaste lasten betalen, zul je een keuze moeten maken; zuinig proberen te leven en niks leuks met vrienden ondernemen of je kiest voor geld lenen. Maar vooral als je zelf je eigen rekeningen moet betalen, is het van belang dat er geld op je rekening binnenkomt.

Om geld te lenen, is het belangrijk om te weten waar je aan begint en wat de consequenties zullen zijn. Het hebben van geld lijkt ideaal, maar je moet er ook rekening mee houden dat het ooit terug betaald zal moeten worden. En bij de meeste leningen zul je een extra bedrag aan rente moeten bijbetalen. Eerst zal toegelicht worden hoe het in zijn werk gaat als je geld leent bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), waarna vervolgens wordt ingegaan op een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Gegevens in kaart brengen

Het kan handig zijn om voor het aanvragen van een lening in kaart te brengen wat je maandelijkse vaste lasten zullen zijn. Wij zullen je adviseren om niet meer te lenen dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Het is nu misschien aantrekkelijk dat je maandelijks kunt doen wat je wilt, alleen zal de lening later wel terugbetaald moeten worden. Houd daarom het bedrag van de lening zo laag mogelijk.

Geld lenen bij DUO

Als je geld wilt lenen, is het het verstandigste om dit bij DUO te doen. DUO is speciaal bedoeld voor jongeren die zijn begonnen met een studie en hier geld voor nodig hebben. Waar de beurs voorheen als gift werd toegekend bij het behalen van je diploma, is dit sinds 2015 veranderd. Vanaf nu zul je het bedrag dat je ontvangt moeten lenen. Het voordeel van het lenen bij DUO is dat er geen rente over het geleende bedrag betaald hoeft te worden. Daarnaast mag je 35 jaar doen over het terugbetalen van het geleende bedrag. Hoeveel je maandelijks terug zal moeten betalen, ligt aan het geleende bedrag en de rente die betaald zal moeten worden.

Geld lenen bij een bank

Bij diverse Nederlandse banken is het mogelijk om een studentenlening af te sluiten. De rente die geldt voor deze studentenleningen zijn vaak lager dan reguliere leningen. Je kunt hierbij kiezen voor een doorlopend krediet of voor een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet spreek je met een bank een bepaald bedrag af dat je maximaal kunt lenen. Je betaalt hierbij alleen rente over het opgenomen bedrag en niet over het bedrag dat je maximaal mag lenen. De looptijd is bij een doorlopend krediet variabel. Bij een persoonlijke lening geldt een vaste rente en een vaste looptijd. Houd er wel rekening mee dat het lenen bij DUO financieel een stuk voordeliger zal zijn dan het lenen bij een bank.


Reacties zijn gesloten


Tweets

Agenda

Advertentie

Advertentie