Studie

Lid worden van een studentenvereniging is goed voor je studieresultaten. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat studenten die lid zijn vaker afstuderen. Bovendien ligt het gemiddelde van Albertianen die hun BSA halen hoger dan het gemiddelde van studenten die hun BSA halen aan de RUG!

STUDIEBEGELEIDING

Op Albertus proberen we je zo veel mogelijk op weg te helpen om je studie succesvol af te ronden. In je eerste jaar is het van belang dat je je BSA binnen sleept! Dit houdt in dat je 45 van de 60 te behalen ECT’s in je eerste jaar haalt. 
Albertus zorgt tijdens iedere tentamenperiode dat er geen activiteiten gepland worden, zodat je je goed kunt focussen op je studie. Ook worden er voor veel vakken tentamentrainingen en samenvattingen aangeboden, zodat iedere Albertiaan zo goed mogelijk zijn tentamenperiode doorkomt. Bovendien krijg je aan het begin van het jaar een studiegids opgestuurd met allerlei handige informatie!

De Academische Raad is een commissie die als doel heeft om het studeren zo gemakkelijk mogelijk te maken voor onze leden. Zo maken zij een studiegids, stellen ze studiemateriaal beschikbaar en organiseren zij verschillende workshops waarin jij je kunt ontwikkelen. Naast de Academische Raad hebben we op Albertus ook studiegenootschappen. Een studiegenootschap bestaat uit studenten van verschillende leeftijden die allemaal hetzelfde studeren. Zij komen bij elkaar om gezellig te borrelen, maar met name om handige informatie en tips uit te wisselen. Daarnaast vormen de studiegenootschappen ook een stabiele basis om later aan stageplekken te komen!

JAARPLANNING 

Albertus houdt in de planning rekening met de tentamenperiodes. De mooiste feestjes en grote activiteiten worden altijd om de tentamenperiodes heen gepland. Dubbel voordeel: weinig afleiding tijdens de tentamentijd en extra ontspanning daarna. Vanzelfsprekend wordt er ook in de Introductietijd (IT) rekening gehouden met je studie en is de IT afgelopen voordat de colleges weer beginnen. Mocht je nog tentamens moeten herkansen tijdens deze periode, dan is daar uiteraard de mogelijkheid voor!

VRIENDSCHAPPEN

Wanneer je lid bent van een studentenvereniging bouw je in heel korte tijd veel vriendschappen op. Met zo’n grote groep studerende mensen om je heen is de stimulans om te gaan studeren groot. Veel Albertianen gaan samen naar de Universiteitsbibliotheek of colleges. Als je het even niet meer ziet zitten met dat ene tentamen, word je altijd wel weer door een club-, huis- of dispuutsgenoot op sleeptouw genomen om toch nog even door te zetten.

BEDRIJVENDINERS

Albertus biedt ook veel mogelijkheden voor na je studententijd. Zo worden er onder andere door het jaar heen meerdere bedrijvendiners georganiseerd door bijvoorbeeld grote advocaten- en consultancy kantoren. Deze diners bieden je de unieke mogelijkheid om alvast kennis te maken met het bedrijfsleven en eventueel stages of afstudeeropdrachten binnen te slepen. Daarnaast organiseert Albertus vaak een symposium, carrièredag of andere workshops.