Societeit

Sinds 1967 is onze Sociëteit ‘Eigen Huis’ gevestigd te Brugstraat 8 in een monumentaal pand. Sindsdien heeft het pand al verscheidende ontwikkelingen doorgemaakt. Zo heeft de Kroeg onder andere in 1992 een verbouwing meegemaakt en heeft de FAAM in 2008 de functie van een mensa erbij gekregen. Kijk voor meer informatie over onze Sociëteit en huisregels hier nog even rond.

Ruimtes


De Kroeg
De Kroeg is de grootste ruimte en bevindt zich op de benedenverdieping. De Kroeg is bijna altijd open tot in de late uurtjes.  Wanneer er grote feesten zijn treedt hier een band op of speelt er een dj. Achter de bar staan ongeveer 18 jongens in vestjes om de orde en veiligheid op de gehele vereniging te waarborgen.

De Leeszaal
De Leeszaal bevindt zich op de eerste verdieping. Hier hangt een relaxte sfeer en wordt het bier nog uit flesjes gedronken. Voor de liefhebber zijn er ook speciaal biertjes verkrijgbaar. De Leeszaal is de ruimte bij uitstek om een kaartje te leggen , een spelletje te spelen of relaxt met elkaar te praten. Overdag is de Leeszaal ook open, hier kan je dan een kopje koffie met een broodje krijgen. Ideaal als pauze tijdens het leren.

De FAAM
Nog een verdieping hierboven bevindt zich de FAAM. Dit is een wat knussere ruimte waar je drukte op grote feesten even kunt ontsnappen. Op woensdag is hier de eerstejaarsavond, waar alle eerstejaars met elkaar een biertje drinken. Van oorsprong is de FAAM de vrouwen ruimte van de vereniging. Hierdoor staat er een huishoudelijke commissie bestaande uit 16 meiden achter de bar.

De Mensa
Sinds anderhalf jaar heeft de vereniging er een ‘ruimte’ bij. Van 19:00u tot 21:00u wordt de FAAM omgebouwd tot restaurant. Voor maar €5,95 kan je hier een heerlijke maaltijd nuttigen samen met vrienden en vriendinnen. Het eten wordt uitgeserveerd en de leeg gegeten borden weer opgehaald.

De Schuit
Helemaal beneden, achter de Kroeg, bevindt zich de Schuit. Deze ruimte is de disco van Albertus, waar menig avond flink danspasjes worden gemaakt. Op deze ruimte draaien altijd de huisdj’s van Albertus. Achter de bar staat een gemengde commissie die alle bezoekers van drinken/drank voorziet.

Huisregels


 • Sociëteitsdeur. Tijdens openingstijden is de voordeur geopend. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u aanbellen en zal een dienstdoende commissaris de deur voor u openen.
 • Introduceren. Niet leden dienen geïntroduceerd te worden door leden. Een lid mag maximaal twee niet-leden introduceren en dezelfde persoon mag niet vaker dan twee keer per maand geïntroduceerd worden. Bij introductie  dient men dit te melden bij de Kroegcommissaris aan de bar of aan de postton. De introducé zal vervolgens een introductiebewijs ontvangen. U als lid bent ten alle tijden volledig verantwoordelijk voor het gedrag van uw introducé op de Sociëteit. 
 • Jassen. Jassen horen niet thuis op de vele ruimtes die de Sociëteit rijk is, maar zij horen thuis in de garderobe.
 • Geen handen achter de bar. De barren zijn het domein van de Draaiende Commissies en daar dient u als u geen Draaiende Commissaris bent niet achter te komen, dus ook niet met uw handen.
 • Eerstejaars glazen. Wanneer het besluit is genomen om uit glas te drinken en er is geen glas meer aanwezig achter de bar, hebben de Draaiende Commissarissen de keuze om het ‘eertejaars glazen’ in te zetten. Dit houdt in dat de eerstejaars leden de lege glazen verzamelen en op de bar deponeren.
 • Geen eigen consumpties. Het is verboden eigen consumpties op de Sociëteit te nuttigen die van soortgelijke aard zijn als de consumpties die worden verkocht.
 • Ad valvas. Officiële mededelingen van het bestuur hangen in de ‘ad valvas’ kast.

Etiquette


 • Gala. Bij grote feestelijk gelegenheden, zoals bij gala’s, dragen de heren vanaf 18:00u een rokkostuum en de dames gaan gekleed in een galajurk.
 • Huishoudelijke Vergadering. Bij een HV vousvoyeert men elkaar. De Technisch voorzitter wordt aangesproken met ‘Meneer de Technisch Voorzitter’.
 • Voorstellen Draaiende Commissaris. Wanneer u een Draaiende Commissaris niet van naam kent, dient u zich aan hem of haar voor te stellen. U stelt zichzelf voor met; ‘meneer/mevrouw de Draaiend Commissaris zou ik mij mogen voorstellen?’.
 • Wijnavond. Bij een wijnavond dient u gepast gekleed te gaan. Mannen gaan gekleed in colbert met das en vrouwen gaan gekleed in een rokje met hakken.

Openingstijden


De openingstijden van de verschillende ruimtes zijn als volgt:

Maandag  
Kroeg 17.00 uur – 21.00 uur & 22.00 uur – sluit
Leeszaal 21.00 uur – sluit
FAAM 17.30 uur – 21.00 uur
Schuit 22.00 uur – sluit
KoCie 12.00 uur – 14.00 uur
Mensa 18.00 uur – 21.00 uur

 

Dinsdag  
Kroeg 21.00 uur – 01.00 uur
Leeszaal 17.00 uur – 20.00 uur
KoCie 12.00 uur – 14.00 uur

 

Woensdag  
Kroeg 17.00 uur – 19.00 uur & 22.00 uur – sluit
Leeszaal 19.00 uur – sluit
FAAM 22.00 uur – sluit
KoCie 12.00 uur – 17.00 uur
Mensa 18.00 uur – 21.00 uur

 

Donderdag  
Kroeg 22.00 uur – sluit
KoCie 12.00 uur – 14.00 uur

 

Vrijdag  
Kroeg 21.00 uur – sluit
Leeszaal 17.00 uur – 23.30 uur
FAAM 22.00 uur – sluit
KoCie 12.00 uur – 17.00 uur
Mensa 17.30 uur – 21.00 uur

 

Zaterdag  
KoCie 12.00 uur – 14.00 uur
Kroeg 22.00 uur – 01.00 uur

 

Zondag  
KoCie 12.00 uur – 14.00 uur