Over Albertus

De R.K.S.V. Albertus Magnus is een studentengezelligheidsvereniging die al meer dan honderd jaar haar rol speelt in het Groningse studentenleven. Met bijna 2400 leden is Albertus de op één na grootste studentenvereniging van Nederland. De Vereniging werd in 1896 opgericht op basis van het Rooms-Katholieke geloof. Albertus is uitgegroeid tot een grote algemene vereniging die voorziet in de behoefte van Groningse studenten aan geborgenheid, persoonlijke ontwikkeling en gezelligheid. De besloten vereniging Albertus Magnus maakt onderdeel uit van de maatschappij. Daarom wil zij meegroeien met haar tijd, echter wel met behoud van de Albertiaanse Mores en Tradities en de daarmee verbonden belevingswereld van de Albertiaan en Albertianesse.

Wat heeft Albertus te bieden?

Wanneer je lid wordt van Albertus zal je in je eerste jaar met een aantal jaargenoten een jaarclub vormen. De kans is zeer groot dat dit je vrienden voor het leven worden. Je kunt ook besluiten lid te worden van een dispuut, waar ook ouderejaars in zitten. Je kan hier meer over lezen bij “verbanden”. Verder kent Albertus zeer veel uiteenlopende commissies waarin je deel kunt nemen. Je kunt grootschalige feesten organiseren, foto’s maken, ontwerpen, verhalen schrijven in het verenigingsblad, een wintersport reis of externe reis organiseren, je kunt deelnemen aan het mannenkoor, de Albertusmusical en er is nog véél en véél meer.

Wat zijn de mogelijkheden op Albertus?

Op Albertus kun je het gehele jaar, 7 dagen per week terecht. Naast de vele feesten die door het jaar heen worden georganiseerd, kun je natuurlijk ook op de doorsnee avonden een biertje drinken aan de bar, een potje klaverjassen of pokeren, een rosé drinken op het dakterras, ’s middags een broodje komen eten of ‘s avonds een diner nuttigen op onze Mensa.  

Mission Statement

In de mission statement van Albertus staan vier thema’s centraal:

  1. geborgenheid
  2. persoonlijke ontwikkeling
  3. gezelligheid en vriendschap
  4. maatschappelijke bewustwording

Tweets

Agenda

Advertentie

Advertentie