Ouders

OUDERS

Uw zoon of dochter wil misschien lid worden van een studentenvereniging. Maar wat houdt het in? En wat voor invloed heeft het op de studieresultaten van uw zoon of dochter? De tekst hieronder biedt hopelijk meer duidelijkheid. Toch nog vragen over het lidmaatschap en de vereniging? Schroom dan niet te mailen naar vice-praeses@albertus.nl.

WAT IS EEN STUDENTENVERENIGING PRECIES?

Een studentenvereniging is een vereniging voor en door studenten. Dit houdt in dat alleen studenten lid mogen worden en dat het reilen en zeilen van de vereniging geheel in handen ligt van de studenten. Albertus Magnus is een traditionele vereniging. Dit betekent dat onze vereniging vele mores en tradities kent. Maar Albertus is voornamelijk een gezelligheidsvereniging. We vormen een hechte gemeenschap waar je anderen ontmoet en waar je kunt deelnemen aan een breed scala aan activiteiten. Albertus heeft ruim 2400 leden en krijgt er ieder jaar zo’n 400 bij. 

De missie van Albertus: “In een tijd van een veranderende (studie)wereld blijft Albertus Magnus geborgenheid en vriendschap bieden in een moderne en traditionele vereniging.” 

Geborgenheid, persoonlijke ontwikkeling, gezelligheid, vriendschap en maatschappelijke bewustwording staan centraal binnen onze vereniging. Dit uit zich op verschillende manieren, bijvoorbeeld door middel van de vele verbanden die Albertus rijk is: jaarclubs, disputen, commissies en huizen. Meer informatie over wat deze verbanden precies inhouden, vindt u onder het kopje ‘verbanden’. Albertus Magnus biedt ruimte voor en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van haar leden. De leden kunnen, als ze willen, organisatorische, bestuurlijke en sociale ervaring opdoen door commissiewerk en het organiseren van evenementen (hieronder vallen bijvoorbeeld ook vrijwilligerswerk en goede doelen). 

Voor meer informatie over het lid worden van Albertus en bijvoorbeeld studievertraging en financiën verwijs ik u graag door naar deze pagina.

Is uw zoon of dochter al lid van Albertus? Er is een speciale stichting voor de ouders van Albertianen en Albertianessen. Klik hier voor meer informatie.

DONEREN?

Wilt u een donatie maken? Klik dan hier