Evenementen

COEHNIJN/Couhlisse – Sjaarzentheater
Als allereerste evenement van het jaar is het dan gelijk ook één van de leukste. COEHNIJN en Couhlisse bereiden samen met een aantal eerstejaars het sjaarzentheater voor waar vele commissies en alle eerstejaars naar toe gaan.


Mega Allerheiligen Festijn
Wanneer je eerstejaars bent, is dit het eerste grote feest wat je gaat meemaken. Albertus Magnus is lid van het Allerheiligen Convent en samen met de andere verenigingen wordt dit feest georganiseerd op één van de sociëteiten speciaal voor alle eerstejaars.


Petitieweekend
Het Petitieweekend staat alom bekend als hét leukste feest van je eerste jaar. Dit weekend vindt plaats na de clubvormperiode en op de laatste dag van dit weekend vindt de jaarclub inauguratie plaats. Tijdens het Petitieweekend is de sociëteit drie dagen lang het domein van de eerstejaars. Verder zijn tijdens het Petitieweekend ook aanwezig: de draaiende- en beherende commissies, het bestuur en de fotocommissie. Iedereen gaat tijdens dit weekend verkleed.


COEHNIJN – Pils & Paint en Wine & Paint
Ieder jaar is het dan ook mogelijk om op de Kroeg een groot doek te verven onder het genot van een biertje of om op de FAAM een naaktmodel na te schilderen onder het genot van een wijntje. Dit alles gebeurt onder begeleiding van studenten van de kunstacademie.


Eerstejaars gala
Als afsluiting van de hele clubvormperiode is er een gala. Eerst ga je gezamenlijk met je hele jaarclub uit eten en dan ga je naar de Kroeg. Hier vindt dan een veiling voor het goede doel plaats waarna er gefeest wordt tot in de late uurtjes.


Annuarium uitreiking – 14 december
Ieder jaar op 14 december (de geboorte van onze vereniging in 1896) wordt het Annuarium der R.K.S.V. Albertus Magnus uitgereikt, het thema is tot dan onbekend. De Annuariumcommissie is meer dan een halfjaar bezig om dit prachtige drukwerk in elkaar te zetten en na de uitreiking volgt er een groot feest.


Dies
De Dies van de vereniging is het moment waarop we de verjaardag vieren van de R.K.S.V. Albertus Magnus. Het feest vindt plaats in de week voor de kerstvakantie. Op dinsdag wordt de Dies geopend met een buitengewone huishoudelijke vergadering op een externe locatie. Ohet jaar wordt hier dan ook de Evelien Blokprijs uitgereikt. Woensdag is er dan de DiesWoBo op het dakterras, waar de SkiCie staat om Glühwein te verkopen, de KC heerlijke biertjes tapt en waar de DENZ leuke muziek draait. ’s Avonds is er Swingkroeg. Op donderdag vindt de Diesreceptie plaats en is er tijd om het bestuur te feliciteren, waarna er ook Swingkroeg is. Vrijdag is het dan niet meer officieel Dies, maar is er Kerstschuit waar vele senioren van de vereniging ook aanwezig zijn.


Wintersport
Ieder jaar reizen zo’n 100 Albertianen af naar een wintersport gebied om daar een week met z’n allen te doorbrengen. Het is absoluut één van de leukste dingen die je kan doen tijdens je Albertus tijd.


Vierus
In mei is het dan tijd voor het Vierus. Dit is een vierdaagsfeest op de vereniging en misschien wel het leukste feest. Maandenlang is de Vieruscommissie bezig om een thema te bedenken en waarna deze bekend wordt gemaakt gaat iedereen bezig om een outfit uit te zoeken bijpassend aan het thema. Vervolgens ga je dan vier dagen verkleed naar de sociëiteit met je club, dispuut, huis of commissie.


Kickboksgala

Dit evenement bestaat nog niet zo lang, maar is geweldig. Elke jongen moet een meisje op date vragen en samen ga je dan met de jaarclub van de jongen mee naar het gala. Voorafgaand aan het gala beginnen zo’n tachtig Albertianen met trainen. Na een pittig traject van circa drie maanden zijn er ongeveer twintig Albertianen over die het tijdens het gala tegen elkaar opnemen in de ring. 


Cultuurweek
Ieder jaar is er een cultuurweek waar COEHNIJN allerlei activiteiten organiseert die te maken hebben met cultuur. Denk aan een toneelstuk, kunst door hele Vereniging en boeiende lezingen.


Magnufique

Als afsluiting van het Academische jaar is er Magnufique. Dit is een festival Magnus edition.