Overstappen.nl

Overstappen.nl

  • 21 sep
gaswinning

Lekker goedkoop rondrijden met je auto?

Dan heb je als Groninger meer geluk dan in het zuiden van het land. Uit onderzoek van Autoverzekering.nl is gebleken dat de verschillen in verzekeringspremie hoog op kunnen lopen.

Goedkoop verzekerd in Groningen

Volgens een onderzoek van Autoverzekering.nl zijn de autoverzekeringen in Groningen maar liefst 25% goedkoper dan die in Maastricht. Misschien zou je denken dat onze landgenoten in het zuiden vaker brokken maken met de auto, maar dat is niet zo. Het is juist de ligging die het verschil maakt. De provincie Limburg ligt dicht bij twee grenzen en dat maakt het een lucratieve plek voor autodieven. De Limburgers worden vaker bestolen van hun auto en hierdoor vallen de kosten van de verzekering hoger uit dan in het veilige Groningen.

Als Groninger heb je geluk. Jouw verzekering is gemiddeld €10 ,-per maand goedkoper dan in Limburg en dat is met €120,- per jaar een leuk besparing. De autoverzekering vergelijken
is trouwens nog wel een belangrijke tip. De prijzen uit het onderzoek zijn namelijk een gemiddelde. Dus zorg dat je kijkt wat de verschillende aanbieders rekenen aan kosten.

Nooit meer met de trein?

Moet je als Groninger dan direct naar de autodealer rennen? Doe dat nog maar niet. De verzekering is namelijk niet het enige dat je voor een auto moet betalen. Op de website van het Nibud zie je dat een mini klasse je al gauw €272,- per maand kost aan belasting, verzekering, afschrijving, onderhoud en benzine (wanneer je 8.000 km per jaar zou rijden). Dat is een aardig bedrag en wanneer je de rekensom maakt, is de trein in de meeste gevallen dan ook voordeliger. Dit geldt vooral wanneer je alleen in de auto zit. Een volle auto is vaak juist wel voordeliger dan de trein.

Betrouwbare auto’s voor een studentenbudget

Ben je overtuigd en wil je een auto aanschaffen? Kijk dan eens naar een Suzuki Alto, Toyota Starlet of Fiat Panda. Wat deze auto’s gemeen hebben, is dat ze alle drie zuinig, betrouwbaar en goedkoop in de aanschaf zijn. Zo rijd je binnenkort rond in jouw eigen leuke autootje!


Reacties zijn gesloten


Tweets

Agenda

Advertentie

Advertentie